Projects          Studio          Contact







Belfast Flare Pavilion 

East Belfast, Northern Ireland

Our entry, ‘The Loggia Room’, uses common, everyday building materials to create a rigorous, yet playful structure which borders between abstract form and functional space.

Typical off-the shelf, readily available timber sheeting is used to create a simple plan. Standard sized timber posts are introduced to support the roof which is punctuated at regular intervals creating internal lightwells. The introduction of a portico defines the entrance to the loggia room and establishes a civic relationship with the public square. A ‘sky window’ in the portico provides a view beyond the surroundings and cityscape. The structure is painted red to celebrate and pay homage to the numerous red brick Victorian buildings which characterise and define the city of Belfast.