Projects          Studio          Contact



 



Private Residence

Kensington, London, UK

A full house refurbishment and new build rear extension to a large private residence in Kensington, West London.

The new single storey extension wraps around the the existing rear return, extending into the garden to provide a large open plan kitchen, living and dining space for every day use. Lowering of the existing floor level creates a seamless connection with the existing garden with large, full-height pivot glazed doors defining the threshold between interior and external space. A large column, centred on the kitchen island, provides support for the large, full length precast beam above. A large skylight over the dining table allows daylight to penetrate deep into the ground floor plan.

A formal, rational approach to the project reflects the client’s call for a refined, contemporary aesthetic and light filled home.